Los van de schittering

Judith heeft de schrijver Filip een keer ontmoet op een literaire bijeenkomst en krijgt hem sindsdien niet uit haar hoofd en haar hart. Haar verlangen naar hem, de liefde die ze voor hem heeft opgevat, verwoordt Judith in brieven aan Filip. Brieven die ze voor zichzelf houdt. Op zijn beurt geeft hij haar een plaats in zijn dagboeken.
Zo schrijven ze elkaar en reageren ze op elkaar zonder het van de ander te weten. En beiden verheugen zich op een weerzien. Toch stellen ze een nieuwe ontmoeting zo lang mogelijk uit. Het spel op papier houdt de illusie aan beide kanten in stand. Maar dan nadert het moment dat Judith en Filip elkaar in Amsterdam zullen zien.

Augustus in Parijs

Lisa groeit op in het café van haar moeder, waar ze zich staande houdt tussen de stamgasten. Wie haar vader is, weet ze niet. Ze raakt vertrouwd met de mistroostige kant van het bestaan, waarin niets mooier lijkt dan het is. Het gebrek aan fundament wreekt zich als Lisa opgroeit. Experimenten met drank worden een manier van leven. Lisa raakt zwanger van een man die zijn relatie niet voor haar wil opgeven. Ze is niet in staat haar zoontje op te voeden en laat hem achter bij haar moeder.
In een poging het leven weer op het goede spoor te krijgen, betrekt ze een flatje van haar overleden tante. De contacten met de andere bewoners van de galerij, die net als zij hun eigen herinneringen en verwachtingen inkleuren, helpen haar de ene keer vooruit en werpen haar de andere keer weer terug.

Het godsdeeltje, roman door Andrea Voigt
Het godsdeeltje

Het godsdeeltje is een spannend verhaal over de zoektocht naar het Higgsboson.

Alice is journalist bij een wetenschappelijk tijdschrift. Zij krijgt opdracht een artikel te schrijven over de wetenschappelijke zoektocht naar het godsdeeltje. Bij haar onderzoek stuit ze op raadselachtige verbanden tussen haarzelf, de mensen in haar omgeving en enkele wetenschappers.
Zijn deze mensen wel wie ze zeggen te zijn? En wat zijn hun drijfveren? Aan welke gevaren staat de wereld mogelijk bloot? Wordt Alice tijdens haar hele zoektocht aangestuurd?

Download Het godsdeeltje gratis in iBook of lees hem als pdf of epub